Соціальні мережі дозволяють вільно спілкуватися з Президентом, міністрами, депутатами.


Сьогодні ми не уявляємо себе без інтернету. Соціальні мережі дозволяють вільно спілкуватися з Президентом, міністрами, депутатами. Можливість опитувати населення, оцінювати діяльність уряду, вести документообіг, проводити референдуми, і навіть  перепис населення, стала цілком реальною і доступною. Популярними здобули віртуальні петиції, коли за підтримки 25 тис. голосів винесене на обговорення питання повинне бути розглянуте Президентом.
Хоча розглянути – не означає  вирішити, але вже сам факт мобілізації учасників навколо того або іншого питання – свідчення його значимості. Запам’яталися петиції щодо збереження підготовки молодшого спеціаліста, широке обговорення за допомогою інтернету проекту Закону «Про фахову передвищу освіту".
Так що, друзі, якщо хочете, щоб вас почули, не потрібно писати листи-звернення до високопосадовців, а потім від чиновників рангом набагато нижче з посиланнями на параграфи, пункти, постанови, закони отримувати відповіді  і, скоріш за все, – негативні.
Зверніться адресно через інтернет і вірогідність того, що вас почують, в рази вища, ніж шляхом листування.
А чого варті різноманітні форуми, які не тільки спонукають до обговорення та дискутування, а й сприяють породженню нових ідей.
 І так до безкінечності. Так що питання, чи ми отримали, чи втратили внаслідок появи в нашому житті інтернету, не потребує ніякої дискусії. Звичайно, що отримали.  Але……
 Соціальні мережі можуть бути корисними, якщо знати як їх використовувати. Вони вже стали альтернативою звичних новин у телевізорі. Тут ми слідкуємо за  життям зірок, а слово «блогер» міцно увійшло в наше життя.
Дивуємося як хтось так легко і швидко зміг схуднути, як хтось зміг досягти так багато в житті або виглядати так неперевершено. В інтернеті це все здається таким легким, всі виглядають такими веселими і невимушеними. Хоча це не звільняє від необхідності критично ставитися до всього, що читаєш і бачиш. Так само, як не можна оцінювати людину за зовнішнім виглядом, так само не варто оцінювати її за акаунтом в інтернеті.
Віртуальний світ може не тільки давати, але й позбавляти. Ми дуже залежні від нього і часом навіть не помічаємо навколишнього світу, всієї його краси.
Інколи так важливо просто вимкнути інтернет і навіть телефон і поринути в природу, в справжній світ, живе спілкування.
Затриматися на хвилину, обернутися навкруги і побачити кожну дрібничку.....

Популярні дописи з цього блогу

ФАХОВА ПЕРЕДВИЩА ОСВІТА. ГАРМОНІЗАЦІЯ РИНКУ ОСВІТЯНСЬКИХ ПОСЛУГ ТА РИНКУ ПРАЦІ

Значення освіти переоцінити дуже важко

Про закон «Про фахову передвищу освіту»